Present till far och morföräldrar

Är du ett barnbarn och vill ge en bra present till mormor, morfar, farmor eller farfar? Det kan faktiskt vara ganska svårt!

Ofta säger de att de har allt och att man inte ska lägga pengar på dem. Det stämmer ganska ofta att de har väldigt mycket saker men då kan man ge dem något som inte bara hamnar i en hylla och samlar damm.

Present till far och morföräldrar

Är barnbarnet väldig ungt kan man tillverka egna presenter. Det uppskattas alltid att de små har lagt tid, energi och kreativitet på att måla en teckning, knåpa ihop en pärlplatta eller sytt något i slöjden. Är du som barnbarn något äldre och inte vill ge den typen av presenter gäller det att hitta på något smart.

Ett bra tips är att gå ihop med dina syskon eller kusiner och samla pengar till en gemensam men lite större present. Då är det oftast lättare att komma på något rejält som verkligen uppskattas. Om de äldre bor i villa med trädgård kan man ge dem något fint att ha där, t. ex. ett fågelbad eller en specifik växt de har önskat sig. Är de krassliga och inte orkar greja så mycket i sin trädgård kan presenten innebära att ni barnbarn hjälper dem under året med det som behöver göras i trädgården.

Bor mormor och morfar i lägenhet behöver de inte sådana presenter men man kan tänka i andra banor. Äldre satsar ofta inte så mycket pengar på sig själva så man kan ge spabehandlingar, vattengympa eller övernattning på ett hotell med god mat. Är de för krassliga för att ta sig ut på sådana saker, får man komma till dem. Presenten kan vara att ni barnbarn allesammans kommer en helg och storstädar i lägenheten och avslutar med att laga en god middag. Sådant kommer de garanterat att uppskatta och ni får en fin stund tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *