Present till farmor och farfar – 9 tips

Det är inte alltid så lätt att hitta idéer till present till farmor och farfar. Här kan du få inspiration till exempelvis present till mormor från barnbarn. Här finns förslag på presenter inom flera olika områden och kategorier. Hoppas dina far- och morföräldrar blir nöjda med gåvan.

Läs mer

1. Ge bort en fotobok

I dagens digitala värld är det svårt för våra äldre att hänga med i utvecklingen. Förr framkallade man kort några gånger per år, men det sker sällan nu för tiden. En uppskattad present är därför att framkalla en fotobok eller ett inramat foto. Har du fina foton på dig och dina far- och morföräldrar tillsammans, passar det utmärkt att använda dessa.

2. Bukett med hemleverans

Många far- och morföräldrar spenderar mycket tid i hemmet. Levande blommor bidrar till ett trivsamt hem och är något som de flesta äldre tycker om, men kanske inte alltid unnar sig själva. Ett tips är att ge bort blommor med längre livslängd. Hos Interflora kan du välja leverans direkt till dörren inom samma dag. Kolla in alternativen med äppelmust och choklad för att lyxa till presenten lite extra.

3. En stilren frukostbricka

Ge bort en snygg knäbricka som kan användas av den som slår sig ner i favoritfåtöljen för att förtära frukost, fika eller middag. Här får en kopp kaffe, en smörgås och en liten filtallrik plats. Brickan är gjord i elegant pilträ och kan också användas som ett laptopbord, för den som föredrar det. Ett avtagbart överdrag i bomull medföljer.

4. En kokbok med nya rätter

Far- och morföräldrarnas mat är den bästa, så är det bara. Det finns ingen som slår deras husmanskost. På senare tid har dock intresset hos den äldre generationen ökat för exempelvis vegetarisk mat. Att kunna blanda de klassiska rätterna med mer ”moderna” alternativ är något som många i den äldre generationen efterfrågar idag. Därför är en lämplig kokbok med nya influenser en bra idé.

5. Överraska med ett chokladbud

Folk i alla åldrar älskar choklad och vem blir inte överlycklig av att få ett chokladbud hem till dörren? Skäm bort dina nära och kära med en ask premiumpraliner bestående av 24 utvalda chokladbitar. Perfekt att mumsa på till kaffet.

6. Kubb i trälåda

Utmana dina far- och morföräldrar på kubb. Detta spel är populärt bland alla åldrar vilket bäddar för en match mellan de unga i släkten och den äldre generationen. Vem kommer gå segrande ur matchen? Det avgörs när ni hälsar på nästa gång.

7. Ge bort ett frågesportspel

Det är alltid en bra idé att ge bort saker som kan komma till glädje för hela familjen och släkten. Starta en ny tradition och spela ett frågesportspel för alla åldrar när familjen besöker far- och morföräldrarna framöver. Avgör vilken generation som är smartast i en het kamp runt köksbordet. Trivial Pursuit är spelet som passar för alla åldrar.

8. Låt bin övervintra i ett bihotell

Solitärbin har svårt att hitta en plats att övervintra på vilket hotar att utrota dem. Genom att hänga upp ett bihotell i trädgården får fler bin chans att överleva vintern vilket är livsviktigt för många arters överlevnad. Ge bort en present med omtanke för våra bin.

9. Köp ett 3-pack doftljus

Som vi varit inne på spenderar oftast mor- och farföräldrar mycket tid i hemmet. Ett doftljus ökar trivseln och sprider en behaglig doft i huset. Kolla in ett 3-pack doftljus som sprider tre dofter som representerar Norden: nordlys, fjord och skog.

Fler presenttips